15 Kasım 2012 Perşembe

Once Upon a Time

Geçen yıl severek izlediğim Secret Circle'ın yeni sezonunun çekilmeme kararına çok üzüldüysem de,  yerini doldurmam çok uzun sürmedi.
NewYork'ta gezerken bir şekilde elimize geçen Once Upon a Time kitap ayracı ve bir ara tv'de reklamını görmem ile Once Upon a Time'ı izlemeye başladım.

Hikayesi gerçekten ilginç ve sürükleyici. Şöyle ki;
Pamuk Prenses ile Yakışıklı Prens'in düğününü basan kötü cadı, onlara hediye olarak bir lanet yapar ve bütün masal kahramanları Maine yakınlarındaki Stonybrook şehrinde şimdiki zamanda yaşamaya başlarlar. Ama lanet gereği hiçbiri şehri terkedemez, yaşlanamaz ve geçmişlerini hatırlayamazlar.Lanetin bozulmasının tek yolu, lanet başlamadan önce sihirli bir dolaba konularak uzaklaştırılan Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens'in kızları Emma'nın 28. yaşgününde Storybrook'a gelmesi ve insanlara gerçekte hangi masal kahramanı olduklarını hatırlatmasıdır.

Diziyle ilgili en güzel kısım, şimdiki zamanda sürekli yeni olaylar olması ve her olayın eşzamanlı olarak bir masal ile bağlantının kurulması. Şu ana kadar Pamuk Prenses'in yanısıra, Hansel & Gretel, Kırmızı Başlıklı Kız, Jimmy Cricket ve Mad Hatter'ın hikayelerini de izledik.

Ben daha birinci sezonun sonundayım. Ama 2. sezonun 7. bölümü de bu hafta yayınlandı. IMDB'den 8.3 alan bu diziyi şiddetle izlemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder