6 Kasım 2012 Salı

who is Malcolm Gladwell ?

Az önce alakasız bir konuda google'da gezinirken çok sevdiğim ve kitaplarını okuduğum Malcom Gladwell beyfendinin aşağıdaki videosuna rastladım:
http://www.ted.com/talks/malcolm_gladwell_on_spaghetti_sauce.html

Kendisinden bihaber olanlar için kısaca bilgi vereyim. Uzun yıllardır The New Yorker'da yazarlık yapan ve üslubu da kendisi kadar şirin olan bu amcamız, yazmış olduğu ve New York Times bestseller (harbi bestseller) olan The Tipping Point: How Little Things Make a Big Difference (2000), Blink: The Power of Thinking Without Thinking (2005), Outliers: The Story of Success (2008), and What the Dog Saw: And Other Adventures (2009) kitaplarıyla bilinir. 

Son 3 kitabını okumuş olduğum için şiddetle tavsiye edebilirim. İlkini henüz okumadım, ama adamın işlerini takdir ettiğim için onu da okumanızda sakınca görmüyorum :0)


Yazılarında ilginç bulduğum ve benim okumama neden olan nokta, sosyal psikolojiden yola çıkarak günlük yaşamdaki davranışlarımızın aslında zannettiğimiz gibi bize özgü olmadığını ve bununla birlikte kitlesel davranışların da nedenlerinin neye dayandığını açıklayabiliyor olması. Yılın ilk aylarında doğan çocukların neden daha başarılı olduklarından tutun da, Heinz'ın ketçaptaki başarısının sırrına birçok konuda güzel bilgiler veriyor.


Bu da genel kültürünüz için benden bir kıyak olsun :0)


xoxo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder