10 Aralık 2012 Pazartesi

Coursera

Öğrenmeye hevesli biriyle evli olmanın en güzel yanı, birçok kişinin henüz haberdar olmadığı konular ve yönelimler hakkında özet halinde bilgi edinebilmek sanırım :0)

Coursera.org da yine eşim sayesinde haberdar olduğum ve hemen akabinde sürekli takip ettiğim bir oluşum. Ameirka'nın önde gelen üniversitelerinin katılım sağladığı, kendi bünyelerinde verdikleri derslerin, hatta bazen müfredatlarında yer almayıp yalnızca online olarak sundukları derslerin videolarının ve dökümanlarının bulunduğu, derslere eşzamanlı olmasa da iştirak edebildiğiniz, sınavlarına girip, ödevlerini yaptığınız ve sonunda da emeğinizin karşılığı olarak sertifikanızı aldığınız güzel bir eğitim sayfası.

Udacity, Edx gibi başka sayfalar da mevcut. İnternette araştırma yaparsanız daha farklı kapsamlarda irili ufaklı birçok farklı sayfa bulabilmeniz mümkün. Ancak, deneyimlerim üzerine söyleyebilirim ki kapsam olarak en renkli ve öğrenci bağlılığı en yüksek olan Coursera.org. Üstelik dersler tamamen ücretsiz.

Şu ana kadar iki ders bitirdim, bir tanesinin sertifikası henüz ulaşmadı. Ocak sonunda da yeni dönem başlıyor.  4 tane derse kaydımı yaptırdım bile, bakalım yetişebilecek miyim:0)))

Eğer haftada yaklaşık 3 saat ayırabiliyorsanız ilgi alanınıza giren bir dersi almanızı şiddetle tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder